Však vy víte, jak to se mnou je😅 Jsem mizerná kuchařka💁♀️ Strašně se snažím, ale jsem takový amatér experimentátor, že je to celkem nebezpečné. Nebezpečné pro chuťové buňky😅 😆
Ale! ALE! Tahle bublanina je naprosto skvělá! Naprosto dokonalá – nemá jedinou chybičku a to jsem jí dělala už třikrát!🤩Teda, jedna chybička by se asi našla – není zas tak fitness 😅 Ale je naprosto báječná a když jí nesníte půlku na posezení, tak to není nic hrozného😉
Takže dost představování a jde se na to…
Ingredience
- 4 vejce
- 100 ml kokosového oleje
- 100 ml mléka (klidně bezlaktózové😉)
- 120g cukr moučka
- 170g polohrubá mouka
- 1 balíček prášku do pečiva
- 1 balíček vanilkového cukru
- Špetka soli a citronové kůry
Postup
Jelikož jsem se držela doporučení z netu, tak jsem nejprve smíchala 4 žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem. Potom jsem přidala mléko a olej a pořádně smíchala.
Potom postupně přisypávat mouku smíchanou s práškem do pečiva, solí a citronovou kůrou a nakonec postupně přidávat vyšlehaný sníh ze 4 bílků.
Nakonec na ní naházíme ovoce – já zvolila rozpůlené a vypeckované třešněJ.
Plech pořádně vymažeme máslem a vysypeme klidně polohrubou moukou ;).
Troubu předehřejeme na cca 180°C a pečeme 20minut – jestli je hotová, poznáme pomocí špejle (pokud je, tak na špejli není přilepené těsto).
Forma – těžko říct😅Napodruhé jsem to dělala do formy 32x25cm a viz foto – bylo to nízké. Takže napotřetí jsem udělala z jedna a půl dávky a je to ideální😉Jen bych dala o trochu méně oleje, než 150ml. No a napoprvé netuším, jaký rozměr měla forma🤷♀️😅