Jídlo

Nejlepší bublanina, jakou kdy uděláte!

Však vy víte, jak to se mnou je😅 Jsem mizerná kuchařka💁‍♀️ Strašně se snažím, ale jsem takový amatér experimentátor, že je to celkem nebezpečné. Nebezpečné pro chuťové buňky😅 😆

Ale! ALE! Tahle bublanina je naprosto skvělá! Naprosto dokonalá – nemá jedinou chybičku a to jsem jí dělala už třikrát!🤩Teda, jedna chybička by se asi našla – není zas tak fitness 😅 Ale je naprosto báječná a když jí nesníte půlku na posezení, tak to není nic hrozného😉

Takže dost představování a jde se na to…

Ingredience

  • 4 vejce
  • 100 ml kokosového oleje
  • 100 ml mléka (klidně bezlaktózové😉)
  • 120g cukr moučka
  • 170g polohrubá mouka
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • Špetka soli a citronové kůry

 

Postup

Jelikož jsem se držela doporučení z netu, tak jsem nejprve smíchala 4 žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem. Potom jsem přidala mléko a olej a pořádně smíchala.

Potom postupně přisypávat mouku smíchanou s práškem do pečiva, solí a citronovou kůrou a nakonec postupně přidávat vyšlehaný sníh ze 4 bílků.

Nakonec na ní naházíme ovoce – já zvolila rozpůlené a vypeckované třešněJ.

Plech pořádně vymažeme máslem a vysypeme klidně polohrubou moukou ;).

Troubu předehřejeme na cca 180°C a pečeme 20minut – jestli je hotová, poznáme pomocí špejle (pokud je, tak na špejli není přilepené těsto).

Forma – těžko říct😅Napodruhé jsem to dělala do formy 32x25cm a viz foto – bylo to nízké. Takže napotřetí jsem udělala z jedna a půl dávky a je to ideální😉Jen bych dala o trochu méně oleje, než 150ml. No a napoprvé netuším, jaký rozměr měla forma🤷‍♀️😅

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *